Elektrische fiets accutechnologie ontwikkelingen

on

Van de elektrische fiets is één onderdeel het meest kritisch, de accu. De accu is duur, zwaar, kost veel tijd hem te laden, neemt tijdelijk in capaciteit af bij lage temperaturenen heeft, in relatie tot de elektrische fiets, een zeer beperkte levensduur. Vooral de capaciteit van de accu is een punt van aandacht, want deze bepaalt de actieradiusvan de elektrische fiets. We zouden graag een accu zien die licht, goedkoop, oneindig en snel oplaadbaar is en een enorme capaciteit heeft.

Tijdens de evolutie van de elektrische fiets zijn al verschillende accutechnologiën gebruikt en die ontwikkelingen zullen in de toekomst gewoon doorgaan. Dit artikel gaat in op de gebruikte accutechnologie en de ontwikkeling daarin. Kunnen we in de toekomst een accu verwachten die laten we zeggen de actieradius van de elektrische fiets twee keer vergroot?

https://elektrischefietsenkiezen.nl/accu-ontwikkelingen-elektrische-fietshttps://elektrischefietsenkiezen.nl/accu-ontwikkelingen-elektrische-fiets